maanantai 13. toukokuuta 2013

DIY: Musta tyllipitsihame

Joskus vuonna 2004 muistaakseni kävimme perheen kanssa Wienissä viikonloppumatkalla ja sain sieltä äidiltä lahjaksi aivan ihana mustan pitsifeikkisatiinihameen. Se oli kokoa XXL, ja vyötärö venyi johonkin pariin metriin melkein, ja pituuttakin siltä löytyi suurinpiirtein yhtä paljon kuin minulta. Vyötäröä jo silloin kiristin roimasti ja aina käytössä kierittelin hametta lyhemmäs vyötärölle (olen 162, joten en todella mikään jätti, korkkareillakin hame oli aivan liian pitkä).
Kuitenkin ongelmaksi koitui se, etten ikinä oikeasti käytä pitkiä hameita. Mitä nyt joskus aikoinaan biopsioiden jälkeen, mutta ei sen kummemmin.

Joten. Tuossa pari vuotta takaperin kaivoin hameen kaapista ja leikkelin sen kolmeen osaan. Kaksi olen jo käyttänyt muuhun, jotain mitä todennäköisesti taas muutan....mutta viimeisen osan otin nyt ulos, jotta vihdoin saisin sen käyttöönkin. Ostin joskus aikoja sitten myös mustaa tylliä, jota en sitten tullutkaan käyttäneeksi (hyvä!), ja käytin sen nyt tähän. Ompelin ensin hameosaan ison määrän vekkejä, koska sen ympärysmitta oli todella roima, sen jälkeen ompelin kaksi kerrosta tyllihametta, josta alimmassa on alhaalla toiset kaksi kerrosta. Antaa kyllä todella paljon volyymiä tähän, huh. Lopulta ompelin vyötärölle leveän satiininauhan, jonka jätin auki solmittavaksi.

Tämä hame on todellinen rasite laittaa päälle, koska satiininauhahan ei veny, joten vyötärö on todella todella paljon pienempi kuin lantioni (vaikka yhä vyötärölle sopivasti iso). Tätä pitää todellakin hitaasti nytkytellä takapuolen yli, ja ensimmäinen kerta antoi yläreisiin mukavat mustelmat (saan niitä kyllä todella helposti). En kuitenkaan aio vaihtaa nauhaa pois tai laittaa siihen kuminauhaa tms, vaan jätän sen tällaiseksi. En kuitenkaan tule käyttämään tätä niin usein, vähän liian juhlava arkityyliini, joten ei niin haittaa jos jollekin keikalle pitää vähän kauemmin pukeutua!








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti