tiistai 9. huhtikuuta 2013

Sairaalaupdate taas

Tänään on lähinnä lagailtu tässä. Aamulla (antibioottitiputuksen jälkeen) sain jatkoa eilen aloitetulle antigeenihoidolle, kesti sen 5 tuntia, jonka jälkeen sain vielä neljän tunnin punasolutiputuksen, kun hemoglobiini oli tippunut 80een. Se on sellainen raja, että siitä aletaan sitten asiaa kunnolla hoitaa.

En tiedä jatkuuko tämä nyt näin, vai miten, mutta ainakin ensi maanantaihin asti pitäisi mennä näillä eväin, sillä hoito on aikaisintaan viikon päästä ja perjantaina otetaan EBV-testit uudestaan.
EBVhän on Epstein-Barrin virus, se joka aiheuttaa mononukleoosin. Sellaisilla kuin minulla se voi aiheuttaa myös lymfoomaa.

Itseasiassa diagnoosini sain sitten lopullisesti tänä aamuna. Minulla on PTLD, eli elinsiirronjälkeinen lymfoomatauti. Lymfoomani (siis sen syöpäosion) on kai aiheuttanut se mononukleoosivirus.

Tiputuksien takia en tänään juuri liikkunut ja jostain syystä, vaikken ole juuri syönyt mitään, on paino taas noussut sen pari kiloa. Toivottavasti tämä ei ole merkki jostain isommasta, vaan vain reaktiota kaikkiin tiputuksiin!

Kipulääkettä tarvitsin yhä nyt piikkinä kerran tämän puolen päivän aikana (todella upeaa!) ja silloinkin melkein puolikkaan annoksen (3mg ei 5).

Ajattelin tässä myös aloittaa kertoa teille hieman veriarvojani, jotta vähän selvenee mitä on meneillään ja mikä on huonoa/hyvää.
Laitan nyt alle eilisen CRPn, koska tämänpäiväistä eivät vielä ole kertoneet.

Hb (hemoglobiini): 80 (hyvä olisi yli 125)
Leuk (leukosyytit eli valkosolut): 6,1 (oikein hyvä!)
Neutr (neutrofiilit on tietynlainen valkosolu): 3,52 (oikein hyvä!)
Tromb (trombosyytit eli verihiutaleet): 336 (oikein hyvä!)
CRP: 29 (alle kymmenen olisi hyvä, mutta tämä ei ole kovin paha tämä)

Ja nyt nukkumaan niin jaksaa huomenna taas!






3 kommenttia: