maanantai 31. joulukuuta 2012

Omenia, päärynöitä, banaaneja....

Alkoi taas kerran muutamien ihmisten kanssa keskustellessa ärsyttää tämä iänikuinen 'jos sulla ei oo massiivisia rintoja niin oot päärynä' -keskustelu, jossa ei ole mitään järkeä. Ei sitten yhtään mitään.
Ensinnäkään, ei ole kovinkaan väliä mikä vartalomalli itsellä sitten lopulta on. Ei siis ainakaan muille pitäisi olla. Sen tietäminen auttaa selkeästi valitsemaan itselleen sopivat vaatteet, sellaiset, jotka imartelevat eivätkä vain peitä kaikkea.



Tähän kuitenkin itse pidän kaikista eniten Gokin ohjeista, jotka ovat yksinkertaisia, ja todellakin oikein.



Omena. Omenavartaloisella on kunnolla rintavarustusta, pyöreä vatsa ja ylävartaloa kapeampi lantio ja reidet.





Päärynä. Päärynävartaloisella on kapeat hartiat JA pienet rinnat ja leveä lantio ja reidet.




Tiimalasi. Tiimalasivartaloisella on selkeä vyötärö ja sitä suuremmat ala- ja ylävartalot. Tämä ei välttämättä tarkoita Marilyn Monroe -tyylistä 'suuret rinnat, suuri lantio' tapausta, vaan voi myös olla leveät hartiat ja leveä lantio. Kunhan vain ylävartalo on yhtä leveä kuin alavartalo (on se sitten rintojen tai hartioiden kanssa, ei ole kauheasti merkitystä, sopusuhtaisuus syntyy jokatapauksessa).




Yläpainotteinen, tai ylösalaisin kolmio. Tällä vartalotyypillä on hartiat selkeästi leveämmät kuin lantio, mutta muuten voi yhä olla pieni muualta. Karikatyyrimäisesti sellainen akkareiden atleetti - ylösalaisin käännetty kolmio.




Poikamainen (hoikka tai atleettinen). Toisaalla tämä on aika täsmälleen sama kuin banaani, sellainen hoikka vartalo ilman mitään erityisiä muotoja.


Tämä on kaikki niin yksinkertaista, että sietäisi jo loppua se turha yksinkertaistaminen. Täysin riippumatta siitä mikä on kenenkäkin mielestä kaunis vartalonmalli, niin on jokseenkin rasittavaa kuulla koko ajan kun selkeästi tiimalasivartalon omaavia tyttöjä (ehkä jopa ihan tahallaan) väitetään päärynöiksi. Ihan vain ettei olisi millään tavalla yhtään parempi.
Ja tätähän moni aikuinenkin vielä huokailee. Voi kunpa olisin tiimalasi. Hei, oletko ajatellut, että ehkä sinä oletkin? Ovatko lantiosi levein kohta ja hartiasi samalla kohdalla, ja välissä pieni vyötärö?
Jos et ole, niin mitä väliä? Ole ylpeä siitä, että olet juuri sellainen kuin olet, sillä vaikka muutosta haluaisit ja kaipaisit, niin mikään muutos ei koskaan tule mieli maassa. Rakasta itseäsi.


Jos olet epävarma omasta vartalomallistasi, tai haluat saada vahvistuksen tietoosi vielä yhdestä paikasta, niin käypä täällä: Gok Wan's Bodyshape Finder


Kaikki kuvat tumblrista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti