lauantai 1. joulukuuta 2012

Solid gold key

Teki tässä mieli kirjoitella vähän yhdestä naisesta, joka on ollut minulle jo pitkään inspiraationa. Tai oikeastaan aina siitä lähtien kun kuulin hänestä! Vaikken voikaan sanoa päässeeni yhtään niin pitkälle vielä (tai ehkä koskaan) niin unelmat eivät kuole ikinä!

Oon aina arvostanut naisia, jotka kaikesta huolimatta ovat onnistuneet, pärjänneet ja kestäneet kaikki vastoinkäymiset, pitäneet kunnolla ryhtinsä.



Hedy Lamarr. Itävaltalaissyntyinen näytellijätär, syntyi vuonna 1913 ja oli yksi aikansa kirkkaimmista valkokankaan tähdistä. Ainakin omasta mielestäni...

Niin lahjakas näyttelijä, valitsi rohkeita rooleja ja oli kaunis kuin mikä. Fiksukin hän oli, todellakin. Itseasiassa hänen takiaan meillä on nykyisin laajakaistoja ja mobiililaitteita ja ties mitä! Hedy Lamarr oli yksi niistä, jotka tekivät pohjatyötä sille tekniikalle, jo 40-luvulla (vaikka hän sai kunniaa siitä vasta 1997...).

Hänet rankattiin maailman kauneimmaksi naiseksi, ja hän ehti olla elämänsä aikana kuusi kertaa naimisissa (voisiko olla syynä pikkumieliset miehet, jotka eivät kestä kauniin naisen viisautta?).
Hänen ensimmäinen avioliittonsa oli rikkaan itävaltailaismiehen kanssa, joka oli kontrollifriikki ja yhteydessä sekä Saksan että Italian fasisteihin. Hedy oli itse juutalaissyntyinen, eikä varmasti ollut niin helppoa tavata Hitler...

 

Aivan tajuttoman upea nainen, joka todellakin kesti koko tieteellisen uransa aikana sen 'ongelman', että oli niin kaunis nainen.

Jos joskus haluaisin tavata jonkun jo kuolleen ihmisen, se olisi hän.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti