keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Omnes relinquite spes, o vos intrantes

"Abandon all hope, all ye who enter here" - Dante Alighieri, Divine Comedy

Gustav Doré, Divine Comedy kuvitusta, canto 23:52-54


Huomenna, siis ihan totta noin 24 tunnin päästä, soi herätyskello, jotta ehtisin tarpeeksi ajoissa Helsinki-Vantaalle ja lennolleni! Yliopistolla on viikon opetustauko, joten on nätisti aikaa käydä vähän lomailemassa, ja minäpä lähden Italiaan! Toistamiseen.
Ystäväni asuu Ferrarassa, pohjois-Italiassa Emilia-Romagnan maakunnassa. Ferrara on aika lähellä Bolognaa, jonne tällä kertaa lennänkin (viimeksi kun kävin viime toukokuussa menin Milanon kautta). Valitettavasti tähän aikaan vuodesta ei suoria lentoja löydy, joten vietän nelisen tuntia menomatkalla Frankfurt am Mainissa ja takaisin tullessa Münchenissä, Franz Josef Straussin lentokentällä. Oikeastaan valitsinkin pitkän odotusajan, koska viimeksi kun lensin pysähdyksellä jouduin alle tunnissa juoksemaan läpi koko Frankfurtin lentokentän enkä IKINÄ ENÄÄ HALUA. Se oli kamalaa.
Joten nyt ollaan rauhassa odottelemassa, kunhan päästään sinne asti.

Viimeksi kun olin Italiassa olin kaksi viikkoa ja ehdinkin nähdä kaikenlaista. Kävin Venetsiassa, Pisassa ja Roomassa päiväretkillä (ihan totta, ei ollut kovin vaikeaa), ja vähän ympäri Emilia-Romagnaa pikkukylissä. Ferrarakin tuli nähtyä aika hyvin, ja ajankohdan takia näin jopa Mille Miglian! Siis sen autoretkishown, joka joka vuosi Italiassa ajetaan. Kauhea letka autoja (oikeasti hienoja autoja) kulkee läpi tiettyjen kaupunkien ja pysähtyy osittain myös siellä. Osittain, koska suurin osa meni vain läpi, mutta oli siellä muutakin nähtävää samalla. Keskellä yötä letka aivan upeita autoja menee läpi keskiaikaisen kaupungin! Enkä edes pidä autoista ja olin todella vaikuttunut.

Näin myös junamatkalla aika paljon viimeksi, meninhän Roomaan päiväksi, ja lähdin sitten Italiasta Sveitsin kautta Suomeen, joten vietin melkein kokonaisen päivän junassa Ferrarasta Bolognan, Milanon ja Luganon kautta Zürichiin. Se oli kyllä todellakin sen arvoista, mutta tällä kertaa ei minulla ole aikaa käydä vielä Sveitsissäkin samalla matkalla.


 


Tällä kertaa kuitenkin aion nauttia yhä parista kaupungista, vaikken kovin kauan ehdi Ferrarassa oleskella!
Venetsiaan ajattelin uudestaan, kolmesta syystä:
1. Haluan nähdä millaisia kanaalit ovat tähän aikaan vuodesta
2. Haluan vihdoin nähdä Pyhän Markuksen, viimeksi oli niin lämmin ja niin paljon ihmisiä, etten KESTÄNYT ja käännyin heti päästessäni Rialton yli
3. Haluan lisää karnevaalimaskeja! Ne ovat niin ihania!

Giorgio Vasari, The Last Judgment

Toinen missä ajattelin vihdoin käydä, kun viimeksi energia loppui kesken kaiken on Firenze. Ja tarkoitus on lähteä niin aikaisin aamulla, että ehdin kunnolla kävellä läpi kaupungin ja nähdä Uffizin (jos lippuja edes löytyy). Olen aika hyvä ryntäämään läpi kaupungin ja näkemään silti aika paljon, kävelen nimittäin aika nopeasti, mutta katsotaan nyt mitä ehtii. Jos on tarpeeksi aikaa voisi istahtaa raitiovaunuun ja katsella maisemia.
Olisin mielelläni käynyt myös Assisissa, mutta ensimmäinen juna lähtee niin myöhään, että olisin perillä vasta kolmelta iltapäivällä...todella sääli.


Bartolomeo Veneto, Flora, mahdollisesti maalaus Lucrezia Borgiasta


Ferraran linna pitää kuitenkin taas käydä katsomassa ja katedraalissa sisällä. Ne ovat aivan uskomattomia paikkoja! Ferraran linna on muutenkin mielenkiintoinen, sillä eräs kuuluisa paavin tytär, nimittäin Lucrezia Borgia, asui siellä pitkään. Hän oli naimisissa linnanherran kanssa ja he hallitsivat Emilia-Romagnaa.


Tässä muutamia kuvia, joita otin viimeksi Ferrarassa ja Venetsiassa ollessani:
 
Ferrara

Ferraran linnan tyrmä

Kalterit samassa tyrmässä, menevät käytävälle, eivät ulos

Ferraran katedraali

Ferraran katedraali
Ferraran katedraali

Mille Miglia, Ferrara

Mille Miglia, Ferrara, vanha punaisen ristin auto ja univormu

Mille Miglia, Ferrara, ihan oma lempparini <3

Venetsia

Venetsia

Venetsia



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti