tiistai 19. helmikuuta 2013

Korsetti kesäksi?

Pitkään pitkään pitkään olen jo toivonut löytäväni jostain uuden ihanan korsetin (sellaisena hetkenä, jolloin rahaakin löytyy tarpeeksi sitä varten), joten ajattelin nyt vähän höpistä asiasta.
Joskus kuusitoistakesäisenä hankin ensimmäisen korsettini, sellaisen ihan perus musta satiinivyötärökorsetin, jota sitten käytinkin monta monta vuotta todella monena päivänä viikossa. Yhden vuoden taisin käyttää melkein joka päivä (usko tai älä, siinä lähti senttejäkin aika monta vyötäröltä, ja ryhti parani huimasti).
Ei siis varmaan mikään ihme, että se on aikalailla loppuun kulutettu.

Ei siis alunperinkään ollut mikään loistoyksilö, mutta joka tapauksessa. Plansetista on lähtenyt yksi nypykkä irti, eli alin hakanen ei saa mistään kiinni. Metallirinkulat takana ovat alkaneet rispaantua pois, pari tainnut jo tippuakkin. Jokainen pystysauma on alkanut rispaantua, kun kangas on vähän sellaista. 
Ja sen kaiken lisäksi se on minulle aivan liian lyhyt. En siis todella ole mikään kovin pitkäselkäinen yksilö (päinvastoin, aika lyhyt selkä ja pitkät jalat), mutta tämä on kyllä niin lyhyt, että huhhuh. Jos pidän sitä ylhäällä juuri rintojen alla jaa vatsaa sen verran vapaaksi, että kaikki korsetin puristama tavara pursuaa sieltä ulos. Ja jos pidän sitä tarpeeksi alhaalla, näyttää siltä kuin olisi toiset rinnat vielä oikeiden alla (näin todella kärjistäen).
Joten en tätä kyseistä korsettiä nykyisin käytä kuin kotona (esimerkiksi nyt) pitämässä istuma-asentoani vähän parempana, kun olen tällainen surkearyhtinen yksilö istuessa.

Tumblr


Nyt on siis aika vihdoin hankkia korsetti. Tai siis...seuraavan kahden kuukauden sisällä. Siinä vaiheessa olen todennäköisesti saanut säästettyä tarpeeksi, etten ala heti katua. Säästän siis ihan joka kuukausi muutenkin opintotuestani kaiken minkä vain voin (mikä ei todella ole paljon), mutta välillä edellisen kuun säästöt lähtevät heti seuraavana kuuna johonkin puhelinlaskuun tai muuta. Joten aika kauan täytyy säästää ihan muita ekstrajuttuja varten. Varsinkin kun en ihan mielelläni tuista käytä 'turhuuksiin'.

Tumblr


Hakusessa onkin tällä kertaa erilainen, kuin mitä yleensä olen hankkinut. Käytännön syistä (monta tuntia koulussa istumista) olen suosinut vyötärökorsetteja, mutta nyt en näe samanlaista tarvetta rintojen vapaudelle, ja makunikin on muuttunut. Eli siis, pidempi (mieluiten vähintään 16 tuumaa) ylirintojen korsetti, mieluiten toki metalliluilla, mutta koska omistan muoviluita itse, jotka vetävät ihan yhtä lailla senttejä vyötäröltä, en näe sitä pakollisena, mieluiten ns. sweetheart -rinnuksella, koska se sopii vartalolleni parhaiten ja tietenkin kaiken lopuksi hyvä loiva malli ja mukava väri/kuvio.
Tässä siis ihan tarkennuksen vuoksi: en tarvitse mittatilaustyönä tehtyä korsettia, koska en tässä vaiheessa elämääni käytä korsettia kovinkaan usein tai pitkiä aikoja, enkä juurikaan välitä todellisesta tiimalasimallista, jonka saa huomattavasti kauniimmin todella laadukkailla korseteilla (ja valmiskorsetithan harvoin ovat sillä tavalla laadukkaita). 

Tumblr


Tässä alla sellaisia mahdollisia vaihtoehtoja, joita olen tässä miettinyt, ja toivon, että osaa ainakin vielä löytyisi oikeassa koossa (24-26 tuumaa) siinä vaiheessa kun pääsen ostamaan! Valitettavasti en löytänyt mitään hyvää kuvaa tekonahkaisesta korsetista, koska sellaisenkin haluaisin joku päivä.

35,60 euroa metalliluutettu korsetti niskalenkillä, Restyle.pl

42,80 euroa steampunk-tyylinen metalliluutettu korsetti niskalenkillä, Restyle.pl

36,80 euroa pitkä liituraitainen metalliluutettu korsetti, Restyle.pl

112 euroa steampunk-tyylinen metalliluutettu korsetti, Corsets.co.uk

71 euroa pitkä vihreää brokadia metalliluutettu korsetti, Corsets.co.uk

57 euroa violettia brokadia pitkä metalliluutettu korsetti, Corsets.co.uk

57 euroa mustaa brokadia pitkä metalliluutettu korsetti, Corsets.co.uk


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti