tiistai 5. helmikuuta 2013

Tarvaspäähän päiväretki

Käytiin sitten sunnuntaina Tarvaspäässä käymässä, Akseli Gallen-Kallela -museossa. Olin ihan innoissani menossa, kun Gallen-Kallela kuitenkin yksi aivan ehdottomia lempitaitelijoitani (varsinkin suomalaisista), vaikka olenkin siellä jo muutamaan otteeseen käynyt, eikä rahaa olisi kyllä riittänyt lippuihin.

Ehdittiin vielä samalla opastukseenkin, joten saatiin ehkä himpun verran enemmän irti käynnistä kuin muuten! Tällä kertaa näyttelynä oli perheaiheisia kuvia, niin Gallen-Kallelan maalamia ja piirtämiä, kuin muitakin perhekeskeisiä maalauksia. Myös siis ihan lapsena piirtämiä juttuja oli näytillä, se oli todella mukavaa!
Tornissa oli myös Afrikka-näyttely samalla, mikä oli todella loistava juttu, koska en ole niitä niin nähnytkään. Akseli Gallen-Kallelahan siis oli pitkään Keniassa perheensä kanssa ja maalasi siellä myös paljon. Hyvin erilaista värienkäyttöä niiltä ajoilta, varmasti se suunnaton ero valaistuksessa sai sen aikaan!






Akseli Gallen-Kallela 1909-1910 - Kikujusotilas
Akseli Gallen-Kallela 1899 - Kullervon kirous









Käytiin sitten myös ennen lähtöä kahvilla, mutta se suklaamarenki minkä otin maistui aivan järkyttävältä. Siis kuinka marengin maun voi pilata niin hirveällä tavalla? Olivat varmaan käyttäneet jotain naurettavan surkeaa suklaasiirappijuttua, joka pilasi kaiken. Ei marengin (eikä edes suklaamarengin) kuulu maistu suolalta ja hapolta!




Nyt olenkin oikein reippaasti flunssassa, eikä yhtään innostaisi yhtään mikään. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti