tiistai 12. helmikuuta 2013

Ystävänpäivää pian vietetään!



Ah, tämä on yksi niistä einiinkauheankristillisistä juhlista, joista pidän suunnattomasti. En ole sitä koskaan juhlinut poikaystävän tai muun sellaisen kanssa, vaan se on minulle tosiaan ystävänpäivä. Varsinkin se on ihanaa sen takia, että minulla on muutamia uskomattoman ihania kirjekavereita ympäri maailmaa ja on todella kivaa sitten tähän aikaan lähettää jotain söpöä (ja maistuvaakin) heille <3

He nimittäin merkitsevät minulle todella paljon, enkä tiedä mitä tekisin ilman heitä. Joten tämä antaa sellaisen mukavan tekosyyn lähettää kaikkea sitä arvostusta heille, mitä haluaisin joka päivä lähettää! Toki lähettelemme toisillemme aina silloin tällöin muutenkin jotain kivaa, mutta tämä on tällainen mukava erikoinen tapaus taas :) 

Amerikassahan varsinkin ystävänpäivä (eli siis Valentine's day) on lähes yksinomaa romanttinen juhla, ja todella monet saavat ihan itkukohtauksiakin sen takia, ettei ole jotakuta jonka kanssa viettää kyseistä päivää. Kuitenkin tämä romanttinen merkitys syntyi sille vasta Chaucerin aikaan, jolloin oli muodissa ritarilliset rakkaudenesitykset ja muut sellaiset hömpötykset ;)
Joten helmikuun neljästoista ei todella ollut alunperin mikään romanttisuuden ja rakastavaisten juhla.

Sitäpaitsi, rakkauttakin on monenlaista. Vaikkei sitä nykyisin oikein ehkä moni tunnukaan tajuavan, niin on niin monta erilaista rakkautta, jotka kaikki voivat olla ihan yhtä tärkeitä ja hyviä, eikä monellakaan niistä ole mitään tekemistä romantiikan tai seksin kanssa. Varsinkin kreikkalaiset osasivat sen aika hyvin:
Agape (ἀγάπη) tarkoittaa syvää rakkautta, jonka voi tuntea niin puolisoaan, lapsiaan kuin jotain yliluonnollistakin kohtaan. 
Eros (ἔρως) on intohimoista rakkautta, jota voi tuntea oikeastaan missä tahansa suhteessa, eikä siihenkään tarvitse kuulua mitään fyysistä (platoninen rakkaus).
Philia (φιλία) on ystävyyttä ja sellaista tuttavallista rakkautta mitä tuntee ystäviään, perhettään tai vaikka yhteisöään kohtaan. 
Storge (στοργή) tarkoittaa sellaista luonnollista rakkautta, jota yleensä on lähinnä perheen sisällä, esim. omia lapsia kohtaan.



Tänä vuonna todennäköisesti ostan kortit kaupasta, en ole siinä kunnossa tai tarpeeksi energinen, että jaksaisin kirjeidenkirjoittelun ohella vielä askarrella kortit mukaan. Jotain mukavia makeisia varmaankin teen, ja sydämenmuotoisia brownies-paloja haluaisin kovasti tehdä! Ehkä niille saisi vielä jonkin vaaleanpunaisen kuorrutteen. Tuttavan syntymäpäivä on myöskin sinä viikonloppuna, joten voisi sinne jotain viedä lahjana.
Sain kirjekaverilta Englannista niitä ihania pieni sydänkarkkeja, niitä missä lukee söpöjä juttuja niinkuin 'i love you' ja näin. Ai että <3

Loppuun lisää kaikkea ihanan makeaa ja suloista. Kaikki kuvat taas kerran tumblrista. 












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti