tiistai 19. maaliskuuta 2013

Happily ever after

Taidanpa olla yksi viimeisistä tänään, jotka tästä kirjoittavat, ajattelin vain tosiaan odottaa niin kauan, että sadan tonnin raja on ylitetty. Joudun kuitenkin tästä lähtemään, joten vähän jäi nyt vajaaksi, mutta sitä tahtia mitä tähän mennessä on kuljettu, on puoleenyöhön mennessä nätisti yli sata tuhatta allekirjoitusta! (Nyt on vähän päälle 97 000).

Tänään aamulla itsekin allekirjoitin kansalaisaloitteen tasa-arvoisen avioliittolain puolesta. En yksinkertaisesti voi ymmärtää, ettei ihmisille yhäkään katsota tasavertaista kohtelua riippumatta seksuaalisesta suuntautumisesta.
Olen toisaalta hyvinkin skeptinen sen suhteen mitä tuolle aloitteelle käy sitten kun se eduskuntaan pääsee - ottaen huomioon Suomessa olevan mahdottoman nihkeän suhtautumisen suoraan demokratiaan voin hyvinkin uskoa, että se torjutaan vain jo sen takia, että se on kansalta, ei kansanedustajilta.
Joka tapauksessa mitä ikinä sille tapahtuu, se näyttää jokaiselle minkälainen määrä suomalaisista kannattaa aloitetta ja kuinka tärkeää se niin monelle on! Jokainen ansaitsee tasavertaisen kohtelun ja jokainen samaa sukupuolta oleva pari ansaitsee avioliiton vaihtoehdon, adoptio-oikeuden ja mahdollisuuden toisen perimiseen. Ihmisille ei voi laittaa velvollisuuksia velvollisuuksien perään antamatta ikinä mitään oikeuksia siitä takaisin.

Tahdon2013-kampanja toimii äärimmäisen hyvän ja tärkeän asian puolesta, eikä sitä saa unohtaa tämänkään päivän jälkeen! Muistutelkaa tuttavianne myöhemminkin, jos eivät vielä ole allekirjoittaneet!


Ja ei, tämä aloite ei todellakaan ole mitään alkua jollekin kummallisella "kaikki saa mennä minkä vain kanssa naimisiin". Ihmiset ovat ihmisiä ja saavat mennä toisten täysi-ikäisten ihmisten kanssa naimisiin. Tätä aloitteella haetaan. Ei koiria, ei kissoja, IHMISIÄ!


Linkit:
Tahdon2013
Kansalaisaloite tasa-arvoisesta avioliittolaista
Medborgarinitiativ för att godkänna samkönade äktenskap 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti