maanantai 19. elokuuta 2013

Sveitsi osa 2: Zermatt, yövaellus, Gruyere ja HR Giger // Switzerland pt 2: Zermatt, night trecking, Gruyere and HR Giger

Ja seuraava osa kesän ensimmäistä Sveitsinmatkaani.

Aina kun pääsen kesällä Sveitsiin käyn ainakin kerran Zermatissa, koska se on minusta aivan ihana kesäkylänä. Ja ehkä myös kun rakastan Matterhornia yli kaiken ja kaikkia niitä murmeleita (näinkin neljä!)

Käytiin ystäväni kanssa (jonka luona siis yövyin loppulomani ajan) yövaelluksella Juhannuksena, kun oli täysikuu. Sveitsissä järjestetään joka vuosi kerran vuodessa yövaelluksia ympäri Sveitsiä, juurikin jonkin täydenkuun aikaan, ja ehdimme juuri mukaan yhteen, johon ei ollut ilmoittautuminen päättynyt. Ei ollut mikään pitkä vaellus, mutta lähdimme Sihlwaldista Langenbergin yli ja sen eläinpuiston läpi Sihlaun asemalle, josta junalla taas takaisin Zürichiin. Kyseisen vaelluksen olivat järjestäneet juuri Langenbergin eläinpuiston väki, joten saimme kuulla kaikkea mukavaa informaatiota niin Sihlwaldista kuin eläinpuistostakin!
Söimme oikein hyvin porukalla eläinpuiston ravintolassa ja kävelimme sitten pimeän tultua soihdut kädessä alas Sihlauhun. Sääli etten siinä vaiheessa enää kuvia saanut, oli nimittäin aika upean näköistä! Käytiin myös jälkeenpäin vähän fotailemassa Limmattia täydelläkuulla. Oli aivan upea yö kertakaikkiaan!

Kävin sitten myös heti viikonlopun jälkeen Gruyeressa, lähinnä juuri HR Giger -museon takia, mutta oli kyllä muutenkin käymisen arvoinen pikkukylä. Kävin niin linnassa kuin juustotehtaassakin ja oli aivan upeaa! Gruyere on ylipäänsä jotenkin ottanut itselleen omituisen taiteen ajatuksen ja koko linna oli täynnä kaikkea surrealismia. Kokonainen näyttely löytyi joltakulta ei niin kuuluisalta, joka muistutti lähinnä Terry Gilliamistä.

Every time I'm in Switzerland in the summer I go to Zermatt, because I think it's one of the nicest places to visit during that time. So pretty, and I love Matterhorn above all and all those little marmots! 

On Midsummer when it was full moon we took part with my friend (who I stayed with for the rest of my holiday) in a night treck. We left in the evening from the train station in Sihlwald and went over Langenberg and the through the animal park there and down to the station at Sihlau where we took the train back to Zurich. It was so beautiful it was unbelievable. We ate in the restaurant in the animal park and because the entire thing was organised by the park, we got so much information on the forest, the hill and the park! And then once it was dark we walked down to Sihlau with actual torches! It was so beautiful!
Afterwards we went back to Zurich and took some full moon photos of Limmatt. Just a wonderful night altogether. 

Later in the week I went to Gruyere, mostly because of the Giger museum (huuuge fan), but the town was really worth the visit otherwise as well! The whole town seems to be dedicated to weird art and there was a whole gallery of stuff reminding me of Terry Gilliam. Also I visited the cheese factory, and it was fantastic.  

Pieni vaellus kaverin kanssa katsomaan Thuria//Little treck with my friend to see Thur

Pieni kaveri lähistöllä//Little friend nearby

Castor & Pollux

Matterhornin valkea kulta, Gornergratin huipulta

Pieni vuoripyhäkkö Gornergratilla//Little sanctuary on Gornergrat


Sihlwald

Sihlwald

Sihlwald

Langenberg

Saatiin vaelluksen puolesta ilmaiset drinkit // Got some free drinks from the treckers

Äiti karhu ja kolme pientä // Mommabear and three babies

Kansallismuseo // National Museum

Limmatt

Limmatt

Gruyere




HR Giger Museum


Beautiful tiles at the museum!

Gigerbaarin katto // Ceiling of the Giger bar

Giger bar


Seinätaidetta Gruyeren linnassa // Wall art in the Castle Gruyere


Burgundilainen viitta // Burgundian cape





Alice in Wonderland

Tiibetmuseo vanhassa kirkossa // Tibet museum in an old church

2 kommenttia:

  1. Siis aivan upeita kuvia! Silmä lepää. Haluan Sveitsiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia, ja sinne vain :D en voi kuin lämpimästi suositella.

      Poista