sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Maakuntamatkailua

Viime maanantaina heräsin jokseenkin liian aikaisin, ja sää oli vähän mitä oli, joten tiedettiin molemmat iskän kanssa, ettei päivästä tule yhtään mitään järkevää. Tai siis, yritäpä tehdä jotain hyödyllistä pihassa kun säännöllisin väliajoin sataa ja kaikki mitä teet menee pilalle hetkeksi. No joo, puutarhahan tykkää todella, joten antaa sataa.
Päätettiin sitten kuitenkin lähteä vähän autolla ajelulle (siis sen jälkeen kun olin maanitellut iskää noin tunnin, itse kun en oikeastaan tykkää ajaa vaan olen kartanlukijana) ympäri Itä-Uusimaata. Menimme jokseenkin ristiin rastiin Paippisten ja Järvenpään kautta Pornaisiin, Pukkilaan, Myrskylään ja alas Isnäsiin, ja sieltä Porvoon kautta takaisin kotiin. Käytiinpä myös ihan maakunnan rajojen ulkopuolella ylös Päijät-Hämeeseen, kun kerta Pukkilan jälkeen on niin lyhyt matka. Lähinnä nyt pikkuisia metsäteitä ajeltiin, vähän maisemien nauttimista ja sorateillä ajelua, ei mitään oikeasti jännittävää, mutta molemmat tykkäämme sellaisista miniteistä. Pukkilassa, Myrskylässä ja Porvoossa pysähdyimme, vähän kuvia ottamaan tai syömään. Säästä huolimatta oli aivan ihanaa taas välillä mennä vähän jonnekin iskänkin kanssa.


Pukkilan kirkko, 1814 // Pukkila Church, built 1814




Myrskylän kirkko, 1803 // Myrskylä Church, built 1803


Palokunnantalo, Porvoo 1890 // House of the Fire dept. Porvoo, built 1890





Perjantaina kävimme vähän lisää matkailemassa, kun lähdimme Elimäelle Mustilan arboretumiin. Käymme varmaan joka toinen vuosi siellä käymässä, lähinnä siksi, että minusta siellä on todella kaunista, mutta kyllä siellä ihan hyödyllistäkin on käydä. Tänä vuonna jäi vain vähän ankeaksi reissu, kun tämä vuosi tuntuu olevan pahin hyttysvuosi ikinä ja menimme ottaneeksi pidemmän reitin kuin yleensä. Eli pari kilometriä suhteellisen märässä metsässä rämpimistä puolijuosten ja silti olimme aivan syödyt sen päätteeksi. Sen lisäksi ne pidemmät kävelyreitit eivät vie rhodopuistoon, eli alppiruusut jäivät vähän vähemmälle tällä kertaa. Ei sen puoleen, kykenin hädin tuskin ottamaan mitään kuvia, kun kävellessäkin hyttyset iskivät. Kun pysähtyi ei todellakaan ollut enää suojattu millään tavalla. Senpä takia nämä kuvat myös ovat aika tärähtäneitä.

Saimme kuitenkin ostettua vähän sitä mitä halusimmekin, arboretumilla kun on oma taimitarhansa ja puutarhakaupassa myydään myös elintarvikkeita. Meillä on kotona pieni mikroilmasto, jossa kaikki alle vyöhykkeen III kasvit kuolevat, joten olimme todella onnellisia, kun löysimme kylmän ilmaston pähkinäpuita ja pari punaista vaahteraa! Yksi taitaa kestää jopa vyöhykettä VI! Elintarvikkeista mukaan lähti ruusukvittenhyytelöä niin kuin aina. Se on jotain niin hyvää...








This week we spent a few days with my dad just travelling around eastern Uusimaa. On Monday we just drove around on tiny little forest roads and stopped in a few places like Pukkila, Myrskylä and Porvoo. On Friday we went to the arboretum Mustila in Elimäki, and spent the morning running away from mosquitoes (it seems this year is just dreadful), but we did end up finding a few leafy trees that could survive our annoyingly cold garden. I also ended up buying a jar of Chaenomeles marmelade (like every time we visit Elimäki), it's just so good.


2 kommenttia:

  1. Porvoo on ihana ♥
    Laitoin sulle juuri haastetta http://satiinitaivas.blogspot.fi/2013/06/punamustaa.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, onneksi se on niin lähellä, että pääsee usein.
      Kiitoksia haasteesta :3

      Poista